Btw-aangifte zzp

De btw-aangifte voor zzp’ers is verplicht in Nederland. De btw-aangifte wordt ook wel aangifte omzetbelasting genoemd. Iedere zelfstandig professional dient eens per kwartaal de btw-aangifte te doen.

Kleine zzp’ers kunnen volstaan met eenmaal per jaar, en sommige (grote) zzp’ers met eenmaal per maand. Btw staat voor Belasting Toegevoegde Waarde.

Btw is een indirecte belasting die de Nederlandse overheid heft op de verkoop van producten of diensten.

Als ondernemer voor de btw moet je btw-aangifte doen. Je geeft in je aangifte de btw aan die je hebt berekend aan je klanten, en de btw die je kunt aftrekken. Oftewel: koop je iets in een winkel, dan vraag je de btw terug.

Verkoop je iets aan een klant, dan moet je de btw daarover afdragen. Een juiste btw-aangifte begint bij CijferExpert BV.

CijferExpert BV boekhoudsoftware YUKI berekent automatisch de btw-aangifte voor je.

Onderaan de streep zie je hoeveel belasting je als zzp’er moet betalen of ontvangen. Aan het einde van elk kwartaal stuur je met één druk op de knop de belastingaangifte naar de Belastingdienst. Zo eenvoudig kan het zijn. Iedere zzp’er kan zelf zijn btw-aangifte verzorgen.

De btw-aangifte voor zzp’ers en de Belastingdienst

De btw-aangifte voor zelfstandige zonder personeel moet volgens de Belastingdienst op de juiste wijze gebeuren. Voldoet YUKI Boekhoudsoftware nu wel aan de laatste wet- en regelgeving van de Belastingdienst?

De Belastingdienst heeft in samenwerking met stichting Zeker-Online een keurmerk hiervoor uitgegeven: het keurmerk Zeker-Online.

Als een administratiesoftware over dit keurmerk beschikt, dan weet je zeker dat de software veilig en betrouwbaar en dat deze geschikt is om gegevens mee te bewaren waar de belastingdienst om vraagt. Een juiste btw-aangifte voor zzp’ers begint bij een keurmerkhouder van Zeker-Online.