CijferExpert BV méér dan alleen een boekhouder

‘’Om inzicht te krijgen in uw prestaties, zul je als ondernemer een administratie moeten aanleggen.’’

Bij het starten van je onderneming krijg je meteen een ‘leuk’ verrassing: de administratie! Lijkt het wel alsof je meer tijd kwijt bent aan de administratie dan aan je daadwerkelijke onderneming? Je wilt het liefst gewoon lekker ondernemen, zonder gedoe. Vooral nu kamp je met forse uitdagingen.

De ene ondernemer wil het liefst zijn boekhouding helemaal zelf verzorgen, de andere zet er graag een professionele boekhouder op. Wilt u voortdurend inzicht hebben in uw prestaties, dan zult u bijna dagelijks uw financiële zaken op orde moeten brengen. Denk aan het administreren van bonnetjes en facturen, het verwerken van bankafschriften, het inboeken en verwerken van verkoopfacturen en het administreren van betalingen en creditnota’s. Heb je daar de tijd voor en ben je in staat om het zorgvuldig en accuraat uit te voeren? Of kun je er wellicht beter een professionele boekhouder naar laten kijken?

We weten dat je creatief bent en kijkt naar wat wel kan. Natuurlijk verwacht je dit ook van je boekhouder. Een adequate financiële administratie is de dragende kracht onder uw bedrijf. Als je die goed hebt uitgevoerd, krijg je aan het eind van de dag je saldo te zien. Je doet er dan ook verstandig aan te zorgen dat je administratie altijd up-to-date is zodat we, wanneer je ons een prangende vraag stelt over de financiële situatie van jouw onderneming, het antwoord altijd kunnen onderbouwen met de meest actuele informatie. Wij werken daarvoor met online administratie- en boekhoudpakket YUKI.

‘’Om te zorgen voor de juiste financiële output, dien je als ondernemer voortdurend te zorgen voor de juiste financiële input. Wie zijn boekhouding goed verzorgt, weet altijd hoe de zaken ervoor staan.’’

Boekhouden is niets anders dan sturen

Het midden- en kleinbedrijf is in Nederland goed voor meer dan de helft van de landelijke bedrijfsomzet. Dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dit gegeven kan meten, is in hoge mate te danken aan het feit dat ondernemers een boekhouding voeren. Nu is dat natuurlijk niet het uiteindelijke doel van een boekhouding – die voert u vooral voor zichzelf – maar het geeft tegelijk wel het belang van een accuraat overzicht van je financiële huishouding aan. Dat levert u belangrijke informatie op. Informatie waarop u kunt sturen.

Sommige ondernemers kiezen ervoor hun administratie en boekhouding zelf te doen, anderen besteden die uit bij CijferExpert BV. En daar tussenin zijn natuurlijk nog heel veel smaken verkrijgbaar. In overleg is alles mogelijk. Als je maar dagelijks zicht houdt op je financiële huishouding. Want alleen op actuele cijfers kun je sturen.

‘’Ondernemen is afwegingen en keuzes maken. Niet iedere beslissing is even ingrijpend, maar uiteindelijk bepalen deze keuzes wel de koers van de onderneming. CijferEpxert BV helpt graag met het ontwikkelen van deze koers en de ontwikkeling van je bedrijf.’’

CijferExpert BV zoekt de balans tussen ondernemers en cijfers

Als ondernemer heb je wat de boekhouding betreft twee smaken: je doet het zelf óf je besteedt het uit. CijferExpert BV biedt je naast die twee opties nog een tussenoplossing:

Professionele ondersteuning bij je eigen boekhouding. Voor welke variant je ook kiest, het gaat erom dat de output deugt. Daartoe zul je als mkb-ondernemer wekelijks zo niet dagelijks je financiële input moeten (laten) organiseren. Denk aan het administreren van bonnen en facturen, het verwerken van bankafschriften, het inboeken en verwerken van verkoopfacturen en het administreren van betalingen en creditnota’s. Wij werken met boekhoudprogramma YUKI. Dit programma bied je voortdurend inzicht in je lopende financiële huishouding.

Laat ons je administratie doen

Je hebt dan geen omkijken meer naar je boekhouding en kunt je optimaal focussen op jouw bedrijf. Uiteraard heb je in jouw online dashboard altijd real time inzicht in je administratie. Dat is belangrijk, want administratie voor ondernemers is onmisbaar voor een gezond financieel en winstgevend bedrijf. Ben je starter? Dan is het goed om te weten waar je op moet letten. Of je bijvoorbeeld een zakelijke rekening nodig hebt, of hoe je je administratie inricht. Daarnaast heb je nog te maken met facturen en offertes opstellen. Allemaal zaken die komen kijken bij een administratie voor ondernemers.

’Ten onrechte geeft de BTW-aangifte veel ondernemers een negatieve bijsmaak. BTW is namelijk de afkorting van Belasting Toegevoegde Waarde. Moetje belasting betalen, dan betekent dit dus dat je als ondernemer waarde hebt toegevoegd.’’

Waarom samenwerken met CijferExpert BV?

 

Op afstand? Geen probleem

We kunnen onze diensten op afstand verzorgen. 

Altijd up-to-date administratie

24/7 actuele inzicht in je cijfers en administratie 

Expertise

16 jaar expertise in de boekhouding van MKB en ZZP ondernemers. 

Tevreden klanten

Meer dan 250 tevreden klanten! 

Vaste Prijs

Vooraf duidelijkheid. Vaste prijzen, geen verrassingen. 

Oplossingsgericht

Kom je er niet uit? Geen probleem. CijferExpert BV helpt je graag. 

Online boekhouden

Je kan op verschillende manieren de administratie aanleveren. Middels app, online portaal of gekoppelde e-mailfunctie. Alles wordt digitaal opgeslagen. Automatisering is onze kracht. Simpel en makkelijk.  

Digitaal aanleveren

Je kan de facturen en bonnetjes digitaal aanleveren via de app, of online portaal.

Aanbod

Focus op cashflow (Profit First)

Wat je als ondernemer ook voor dromen hebt, uiteindelijk zal er onderaan de streep altijd meer geld moeten overblijven dan je geïnvesteerd hebt. Dat resultaat, opbrengst minus kosten, noemen we winst.

Als gecertificeerd Profit First Professional doe ik het met de Profit First Methode net ietsjes anders; Omzet – Winst = Kosten.
Hoeveel houd je over onderaan de streep?
Hoe zorg je voor winst? Dat is een heel simpele vraag, maar voor iedere ondernemer pakt het antwoord in de praktijk anders uit. Een leidende basisgedachte is er wél. En die luidt: je verkrijgt winst door inzicht. Je zult inzicht moeten hebben in je cashflow en activiteiten.

Weet je hoeveel winst je volgende week, komende maand of het voorliggende jaar gaat maken?
CijferExpert BV helpt je aan antwoorden op deze vragen. Hoe?

 • Doormiddel van de Profit First methode en een winstgevend plan op te stellen.
 • Door tussentijds te analyseren.
 • Door tijdig de juiste knoppen bij te stellen.
 • Door resultaten actief te volgen.
 • Door de resultaatverbetering te meten.

Wil je inzicht, overzicht, grip en rust in je bedrijf?

Focus op bedrijf groei

Als ondernemer ben je goed uit de startblokken gekomen, maar sinds een tijdje merk je dat er langzaam iets verandert. Je groeit.

Alle succesvolle ondernemers komen op een moment dat ze denken: help, ik kan het niet meer alleen! Misschien bevind jij je nu in die fase.

Jouw bedrijf groeit snel of heeft met andere veranderingen te maken. Maar hoe zorg je ervoor dat je bedrijf passend is en echt voor jou werkt?

 • Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat ben je aan het werk.
 • Je krijgt de offerteaanvragen nog maar nauwelijks weggewerkt, de orderportefeuille stroomt over en facturen gaan zaterdagavond laat de deur uit. Herkenbaar?

Tijd voor bezinning.

Heb je jouw doel nog scherp op het netvlies staan?

 • En zo ja, bevalt de manier waarop je naar dat doel toewerkt je nog steeds?
 • Misschien vind je dat je veel te druk bent.
 • Is dit dan het moment om personeel te overwegen en langzaam het mkb in te groeien?

’Ook een duizendpoot heeft richting nodig’’

Dwars door al deze en nog duizenden andere vragen, problemen en kansen heen loopt voor jou als ondernemer een rode draad. Want bij alle afwegingen en beslissingen die je maakt stel je jezelf de vraag: Wat levert het op? Wat doet dit met de omzet? Met de winst? Vaak is daar niet een-twee-drie een antwoord op. CijferExpert BV kijkt graag over je schouder mee.

CijferExpert BV komt met;

 • Tips en adviezen voor uw bedrijf.
 • Concrete oplossingen.
 • Met cijfers.
 • Met resultaten.
 • Met suggesties om op basis van cijfers en resultaten het komende jaar je onderneming bij te sturen om verder te kunnen groeien.

Wilt jij je bedrijf naar een hoger niveau tillen?

Focus op rendementsverbetering (MKS tool)

Hoe zorg je voor meer rendement? Dat is een heel simpele vraag, maar voor iedere ondernemer pakt het antwoord in de praktijk anders uit. Een leidende basisgedachte is er wél. En die luidt: je verkrijgt rendement door inzicht. Je zult inzicht moeten hebben in je activiteiten. Met een technische term noemen we dat ook wel KPI’S (key performance indicators), of vrij vertaald: resultaatbepalers. Resultaatbepalers kunnen we onderverdelen in drie hoofdstukken: kosten, capaciteit (zoals bijvoorbeeld uren, kilogrammen, liters, aantal klanten, bestedingsbedrag per klant, kilometers, stuks) en toegevoegde waarde. Als we jouw resultaatbepalers hebben geformuleerd, is de volgende vraag: Hoeveel dagen per jaar is je bedrijf operationeel? En zo gaan we verder.

Voor hoeveel mensen moet je werk binnenhalen? Hoeveel productieve uren moeten jouw werknemers per jaar maken? Hoe bereken je jouw kostprijs? Wat is uw gemiddelde toegevoegde waarde? Weet u hoeveel winst u volgende week, komende maand of het voorliggende jaar gaat maken?

CijferExpert BV helpt je aan antwoorden op deze vragen. Hoe? Door een jaarplan en tussentijdse cijfers op te stellen. Door tussentijds te analyseren. Door afwijkingen te bestuderen en het actieplan eventueel bij te stellen. Door resultaten actief te volgen. Door de resultaatverbetering te meten. Een simpele vraag heeft niet altijd per se een simpel antwoord. Maar met inzicht krijgen we elk antwoord boven water. Honderd procent garantie.

Met het MKS systeem focussen we ons op de belangrijkste resultaatbepalers (KPI’s) binnen jouw bedrijf. Als ondernemer krijg je grip op jouw bedrijf en heb je wekelijks de beschikking over een dashboard op 1 A4. Tijdens het rendementsverbetering traject helpt CijferExpert BV om duidelijkheid te creëren door antwoorden te formuleren op de vraag: wie doet wat? Uiteraard helpen we jou hierbij om verloren tijd te inventariseren en te elimineren. Uiteindelijk brengt het rust, structuur en regelmaat met een betere efficiëntie en effectiviteit. Tijdens de focus op rendementsverbetering traject brengen we je doormiddel van de QuikScan analyse het verbeterpotentieel voor de rendementsverbetering voor jouw onderneming nauwkeurig in kaart en geeft heldere kijkrichtingen om nog meer uit jouw bedrijf te halen met meer rendement. Deze grip heeft bij 9 van de 10 bedrijven, binnen 3 maanden een hogere winst als resultaat. Kortom: resultaat door inzicht! Door van buitenaf naar je onderneming te kijken kunnen wij een helder beeld creëren van de huidige en het rendement potentieel ervan.

Wil je meer rendementverbetering voor jouw bedrijf?