Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op algemene vragen over CijferExpert BV en onze diensten. Voor andere veelgestelde verwijzen wij je graag naar onze kennisbank.

Algemeen & Abonnementen

_______

Wie is CijferExpert BV?

CijferExpert BV is een volwaardige boekhouder. We werken compleet online. Tegen een vast bedrag per maand verzorgen we volledig digitaal je boekhouding en belastingaangiften, en heb je 24/7 inzicht in je cijfers. Alles wat je van een boekhouder kan verwachten, wordt door ons gedaan. Geen ouderwetse manier van boekhouden meer, maar juist alles digitaal en online. Online boekhouden zonder zelf te boeken, dat is waar CijferExpert BV voor staat. CijferExpert BV is, de online boekhouder Expert.

Waarom CijferExpert BV?

Je wilt de boekhouding en belastingzaken goed en goedkoop geregeld hebben? Geen omkijken hebben naar je boekhouding en belastingzaken, en jezelf bezig houden met hetgeen waar je goed in bent, namelijk ondernemen. Dan is CijferExpert BV geschikt voor jou! CijferExpert Bv is de online boekhouder Expert en verzorgt de boekhouding van meer dan 150 ondernemers. Het enige wat jij moet doen is de facturen digitaal aanleveren, de rest doen wij.

Via YUKI heb je 24/7 inzicht in je administratie. Ons slimme software zet automatisch je facturen, bonnen en bankafschriften in je administratie en zorgt voor een enorme tijdsbesparing. Hierdoor kunnen wij zeer aantrekkelijke abonnementstarieven aanbieden.
Bij een traditioneel boekhouder wordt je boekhouding handmatig verwerkt, waardoor je uiteindelijk als ondernemer hiervoor moet betalen. Daarnaast vindt het bijwerken van je administratie vaak niet tijdig plaats. We vinden dat dit verleden tijd moet zijn. Handmatige fouten in de verwerking van de facturen komen bij CijferExpert BV (bijna) niet voor doordat wij gebruik maken van slimme software.

Hoe werkt CijferExpert BV?

Ontdek hoe CijferExpert BV de online boekhouder expert je complete administratie uit handen neemt. Ook je aangiften richting de Belastingdienst worden door ons verzorgd. Alles wat je van een boekhouder kan verwachten. Maar dan net even beter dan de rest!

Samenwerken met CijferExpert BV en Yuki betekent minder boekhouden, meer ondernemen en meer succes!


JOUW DOEL

Overstappen op een nieuw boekhoudsysteem, dan denk je aan gedoe.

Starten met je bedrijf en je administratie opzetten, het is vaak een reden om het starten uit te stellen….

Maar door de werkwijze van CijferExpert BV stap je moeiteloos over.

Of je weet zeker dat je een goede start maakt met je bedrijf.

Zo kun je snel over met ondernemen.

 

Wat heb je nodig?

Samen bepalen we wat je voor je bedrijf nodig hebt. Bijvoorbeeld een koppeling met je kassasteem of je salarisadministratie.

Werk je samen met een ander administratiekantoor? We regelen de overstap voor je. Daarna richten we het online boekhoudprogramma Yuki voor je in. Zodat jij er veilig, gemakkelijk en snel mee kunt werken. Dat is de werkwijze van CijferExpert BV.

CijferExpert BV, boekhouder of boekhoudpakket?

CijferExpert BV is een volwaardige boekhoudkantoor en geen boekhoudsoftware. Zelf hoef je dus via CijferExpert BV niet je administratie bij te houden, dat doen wij voor je. Uiteraard mag je ons controleren.

Een eigen persoonlijke portaal, wat houdt dit in?

Jouw persoonlijke portaal is voor jou toegankelijk via je smartphone en via de website. Na je aanmelding ontvang je van ons je inloggegevens, waarmee je direct aan de slag kan gaan.
Via jouw persoonlijke portaal heb je inzicht in de cijfers van jouw onderneming. Handige overzichten en rapportages, allemaal actueel en up-to-date. Je ziet direct de actuele omzet- en kostencijfers. Alle cijfers zijn aanklikbaar tot het originele document. Je kan dus per rekening inzoomen en bekijken uit welke mutaties de omzet en kostencijfers zijn opgemaakt. Je boekhouding is dus altijd voor je beschikbaar.
Wil je een inkoopfactuur of verkoopfactuur uploaden? Of wil je een bankafschrift opsturen? Dat kan allemaal via jouw online portaal binnen CijferExpert BV. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de aangiften Omzetbelasting en eventueel je salarisadministratie te volgen en in te zien.

Voor wie is CijferExpert BV geschikt?

Ben jij een ondernemer en wil je inzicht, overzicht, winst, en rendement behalen met je onderneming en de administratie online geregeld hebben, dan is CijferExpert BV geschikt voor jou. Of het nou gaat om een eenmanszaak, ZZP, V.O.F., B.V of een MKB, zolang je maar digitaal je facturen en bonnen kan aanleveren via de app, portaal of e-mail.

Wie verzorgt mijn boekhouding?

Ons team van ervaren en deskundige boekhouders, accountants en adviseurs verzorgt je boekhouding en belastingzaken. Jouw administratie houden we bij in YUKI. Jij stuurt je facturen en bonnetjes via onze app, online portaal of e-mail door. Ons scansysteem herkent en boekt de facturen automatisch in, waarna een boekhouder, accountant of adviseur van ons nog een laatste check doet. Aan de hand hiervan worden je aangiften en jaarcijfers opgesteld.

Is CijferExpert BV ook telefonisch bereikbaar?

Ja, uiteraard. Heb je een vraag over onze abonnementen of werkwijze en wil je dit telefonisch bespreken? We staan je graag op afspraak te woord. Heb je vragen inzake je administratie, belastingzaken of een supportvraag? Dan verzoeken we je vriendelijk om ons via e-mail te benaderen. Ook kan je uiteraard via YUKI je vraag bij ons neerleggen.

Waarom is CijferExpert BV zo goedkoop?

Je hoeft als ondernemer niet meer te veel te betalen voor je boekhouding. Ons slimme software bespaart onze administrateurs heel veel tijd. Facturen en bonnetjes die je opstuurt en upload, worden automatisch herkent en geboekt door ons systeem. Dit geldt ook voor de bankafschriften die je opstuurt. Onze boekhouders hoeven deze gegevens dus niet zelf niet handmatig te verwerken. Hierdoor voorkomen we menselijke fouten en kunnen we sneller je boekhouding controleren. Uiteindelijk vertaalt dit zich in onze tarieven, waardoor we zeer aantrekkelijke abonnementen aanbieden aan ondernemers.

Wat kost CijferExpert BV?

Wij bieden 6 verschillende abonnementen aan. Je kan zelf kiezen welk abonnement het best bij je past. Onze abonnementen bieden we aan voor €79,-, €99,-, €199,-, €299,-, €399,-,en € 499,-. Het verschil zit ‘m in het aantal facturen dat je mag uploaden en bankmutaties die wij moeten verwerken.

Hoe werkt de overstapservice van CijferExpert BV?

Met onze gratis overstapservice zorgen wij ervoor dat alles voor je wordt geregeld. Zelf hoef je (bijna) niks te doen. Vul het formulier in, de rest doen wij!

Heeft CijferExpert BV ook een kennisbank en supportpagina?

Ja. Wij hebben zowel een kennisbank als een supportpagina, waarin we belangrijke kennisbank topics, documenten en andere support mogelijkheden hebben weergegeven. Binnen de kennisbank tref je voornamelijk uitleg over de diverse belastingen en administratie gerelateerde artikelen. Binnen ons support  pagina tref je uitleg over de werking van ons systeem. Hierin gaan we met name in op de wijze van uploaden van facturen, het koppelen van bankafschriften, etc..

Wat is inbegrepen in mijn abonnement?

De diensten die wij standaard leveren bij alle pakketten zijn als volgt: Het verwerken van de volledige administratie, verzorgen van de BTW aangiften per kwartaal, opmaken van de jaarcijfers, verzorgen van de jaarlijkse belastingaangiften (Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting) en opmaken van de publicatiestukken.

Wil je liever de jaarlijkse aangifte Inkomstenbelasting of Vennootschapsbelasting zelf indienen, dan kan dat natuurlijk ook.

Wij leveren jou de jaarcijfers aan, waarna je hiermee de aangifte kan verzorgen.

Wanneer gaat mijn abonnement in?

We vragen je bij het aanmaken van je account om akkoord te gaan met onze voorwaarden. Na akkoord te hebben gegeven gaat je abonnement in en ontvang je binnen 48 uur een welkomstmail. Hierin wordt aangegeven welke stappen je dient te volgen, zodat wij je administratie kunnen inrichten. Tevens ontvang je via de mail je inloggegevens en kan je meteen aan de slag.

Jouw abonnement gaat in op de dag waarin je een account aanmaakt. Stel dat je op 15 februari je account aanmaakt, dan gaat je abonnement per 15 februari in. Je eerste abonnementsfactuur wordt dan naar rato aangemaakt. Dit betekent wel dat we per genoemde ingangsdatum je administratie verwerken. CijferExpert BV is een volwaardige en gecertificeerd boekhouder en garandeert daarom kwaliteit, vakmanschap en actuele kennis van zaken

Kan je midden in een jaar starten met CijferExpert BV?

Ja, dat kan op ieder moment. Zoals gezegd, kijken we naar het aantal mutaties. Aan de hand hiervan kan je voor een abonnementsvorm kiezen die bij je past. Start je bijvoorbeeld in juli met je abonnement bij CijferExpert BV, maar wil je ook de administratie van de voorgaande maanden bij ons neerleggen, dan gaat onze samenwerking met terugwerkende kracht in. Het enige wat je hiervoor moet doen, is de ingangsdatum op 1 januari te zetten.

Wat zit niet standaard in mijn abonnement?

In beginsel zijn via CijferExpert BV alle diensten die je gewend bent van een traditionele boekhouder inbegrepen, zolang deze digitaal via ons platform wordt aangeleverd. De abonnementen zijn op basis van dit principe samengesteld. Toch zijn er een aantal diensten die buiten je abonnement vallen. Denk aan een volledige jaarrekening, verzorgen van de salarisadministratie, inhoudelijke adviesgesprek, rechtsvorm wijziging,etc.. Je betaalt voor deze aanvullende diensten alleen wanneer je er gebruik van wilt maken.

Waar vind ik de abonnementsvoorwaarden?

We hebben voor elk van de abonnementsvormen afzonderlijk voorwaarden opgesteld. Hierin tref je precies wat je van ons kan verwachten. Hieronder een overzicht:
Voorwaarden Bronze Abonnement
Voorwaarden Silver Abonnement
Voorwaarden Gold Abonnement
Voorwaarden Platinum Abonnement
Voorwaarden Daimond Abonnement

Hoe werkt de betaling?

Op het moment dat je een abonnement wilt afnemen via CijferExpert BV, moet je geldige betaalgegevens opgeven. Hiermee geef je ons toestemming voor het incasseren van het maandbedrag per SEPA-incasso. Alvorens wij incasseren sturen wij je altijd een factuur.

Ook is er een mogelijkheid om je factuur via IDEAL te betalen.

LET OP! Bij achterstand met betaling zal de dienstverlening tijdelijk opgeschort worden.

Wat gebeurt er als je het maximum aantal facturen overschrijdt?

Stel dat je een Silver Abonnement hebt gekozen. Je mag dan per maand maximaal 100 facturen en bonnetjes per jaar uploaden. Echter weten we dat het soms erg lastig kan zijn om een goede inschatting te maken. Al met al kan het voorkomen dat je in een bepaald jaar veel meer bonnetjes hebt, omdat je een groei meemaakt. Ons systeem telt automatisch het aantal facturen en bonnetjes. Wanneer je dus meer dan 100 per jaar facturen hebt, wordt jouw abonnement omgezet. Dus in dit geval wordt jouw abonnement gewijzigd van Silver naar Gold. Hetzelfde geldt natuurlijk ook als andere situaties van toepassing zijn. Over een abonnementswijziging krijg je altijd eerst een bericht van ons. De wijziging gaat altijd met terugwerkende kracht in, en geldt voor het hele jaar.

We hanteren standaard een maximum overschrijdingspercentage van 5% voor elk van onze abonnementen. Dit betekent dat je bij bijvoorbeeld een Silver Abonnement 100 facturen mag hebben op jaar basis. Voor een Gold Abonnement betekent dit een aantal van 200 facturen op jaar basis mag hebben. Voor de overige abonnementen wordt hetzelfde berekeningsmethodiek uitgevoerd.

Wat zijn de verschillen tussen de abonnementen?

CijferExpert BV probeert het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de ondernemer. Daarom bieden we 6 pakketten aan, jij kiest welke pakket het best bij je past. Het verschil zit in het aantal facturen en bank mutaties. Met facturen bedoelen we alle inkoop- en verkoopfacturen of bonnen bij elkaar opgeteld. De diensten die wij standaard leveren bij alle pakketten zijn; verwerken van mutaties, verzorgen van BTW aangiften per kwartaal, opmaken van de jaarcijfers en het verzorgen van de jaarlijkse belastingaangiften. Alles wat je dus van een boekhouder kunt verwachten!

Kan ik tussentijds mijn abonnement wijzigen?

Ja, dat kan. De wijziging kan je doorgeven via onze support afdeling. Je nieuwe abonnement gaat dan per 1e van de volgende maand in.

Hoe kan ik mijn abonnement opzeggen?

Dat zou jammer zijn, maar moeilijk doen we zeker niet. Je kunt je abonnement opzeggen via het versturen van een e-mail, simpel en makkelijk. Opzeggen kan op ieder moment, met 1 maand opzegtermijn. Zeg je midden in de maand op? Dan betaal je nog voor de volledige maand. Je krijgt geen geld terug voor de periode waarin je geen gebruik maakt van CijferExpert BV.

Staat je vraag er niet tussen?

We hebben hier overzicht met veelgestelde vragen voor je op een rij gezet. Nog steeds geen antwoord op je vraag kunnen vinden? Dan kan je uiteraard ons supportteam mailen. We helpen je graag verder.

CijferExpert BV is de online boekhouder, betaalbaar en betrouwbaar.

Scherp tarief? Waarom niet. Profiteer van onze scherpe tarieven.

Boekhouding, Belasting en Advies

_______

Kan CijferExpert BV voor mij scannen?

Nee, de abonnementsvormen en diensten zijn gebaseerd op digitale aanlevering vanuit de kant van de ondernemer. De complete administratie wordt digitaal bijgehouden. Om dit te kunnen doen dien je de facturen en bonnen digitaal aan te leveren.

Wat houdt online boekhouden via CijferExpert BV in?

Online boekhouden via CijferExpert BV houdt in dat je alle facturen online aanlevert. Dit doe je via je eigen persoonlijke portaal. De opgestuurde facturen worden door ons scansysteem ingelezen en ingeboekt in je boekhouding. Je hebt 24/7 toegang tot je administratie. 

Met trots kunnen we aangeven dat we met YUKI, de beste boekhoudsoftware van Nederland, werken. Je levert de administratie digitaal aan en wij verwerken dit vrijwel direct in je administratie. Je scant of maakt een foto van de factuur en stuurt het via de app, website of mail naar ons en wij zorgen voor de rest. De fiscale aangiften worden je aangeboden voor akkoord. Pas na jouw akkoord worden deze ingediend. Via je persoonlijke account heb je 24/7 inzicht in je administratie, CRM en aangiften

Hoe werkt de kasboekhouding?

De kasboekhouding die je in excel bijhoudt, dient conform de door CijferExpert BV aangegeven sjabloon bijgehouden te worden. Je in- en uitgaven worden dan automatisch boekhoudkundig verwerkt. Je ontvangt een voorbeeld sjabloon nadat wij een samenwerking aangaan. Daarnaast kan je jouw kassa systeem gemakkelijk koppelen aan ons boekhoudsoftware. Hierdoor gaat het bijhouden van je online kasboek automatisch.

Aan de slag met Activa?

De aanschaf en afschrijving van auto’s, machines, inventaris en overige activa wordt door onze slimme software efficiënt en overzicht beheerd. De activa wordt tot op de cent precies afgeschreven en wij bieden ondersteuning voor verschillende afschrijvingsmethodes.

Kan ik bij CijferExpert BV ook zelf inboeken?

Nee. Om de kwaliteit van je boekhouding en belastingen te kunnen waarborgen, verzorgen wij zelf de boekingen. Wel kan je bepaalde (memoriaal) mutaties zelf voorstellen, zodat wij dit kunnen controleren en accorderen. Zelf kan je natuurlijk wel alles inzien en controleren. Heb je een vraag over de geboekte gegevens? Je kan direct met ons contact opnemen via onze chatservice. Een e-mail sturen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden.

Overstappen naar een andere kantoor, wat gebeurt er met mijn administratie?

Dat zouden we jammer vinden. Echter zullen we je een backup van je boekhouding geven, zodat je deze gemakkelijk kunt laten inlezen via je nieuwe adviseur. Daardoor hoef je dus niet nog een keer te betalen voor de verwerking van de administratie die je reeds via ons hebt laten uitvoeren.

Wat doet CijferExpert BV en wat doe ik?

Jij levert via de app, website of per e-mail al je facturen en bonnetjes aan en wij verwerken dit in je boekhouding. Je hoeft dus verder niks te doen. CijferExpert BV biedt je alle diensten aan die je van een volwaardige boekhouder kan verwachten. CijferExpert BV is dus geen boekhoudsoftware waarbij je zelf de boekhouding moet regelen.
De jaarcijfers worden door ons opgesteld. Daarnaast verzorgen we de aangiften BTW, VPB en Inkomstenbelasting voor je. Uiteindelijk heb je dus geen omkijken meer naar je boekhouding. Heb je recht op bepaalde belastingvoordelen? Deze worden automatisch door onze ervaren boekhouders toegepast. Hiermee kunnen wij het wel leuker maken voor de ondernemer.
Om je aangifte Inkomstenbelasting te kunnen verzorgen hebben wij aan het begin van je abonnement en vervolgens jaarlijks aanvullende gegevens van je nodig. Deze gegevens worden per e-mail opgevraagd, waarop jij dit digitaal kan aanleveren. Daarnaast vragen we altijd om een Digid Machtiging. Hierdoor kunnen we heel veel persoonlijke informatie dat van belang is voor je aangifte Inkomstenbelasting, downloaden en inzien.

Hoe werkt de bankkoppeling?

We vragen in het begin om een bankkoppeling met je bank te bevestigen. Alle bekende banken ING, Rabobank en ABN Amro bieden deze optie. Tevens biedt Bunq deze mogelijkheid ook aan. Naar verwachting zullen de overige banken ook spoedig dit aanbieden. Nadat de koppeling is gerealiseerd stuurt de bank de mutaties per periode door naar jouw account binnen CijferExpert BV.
Indien een bankkoppeling (nog) niet mogelijk is tussen jouw bank en onze software, dan kan je volstaan met het periodiek opsturen van zogenoemde “MT-940” bankbestanden, zodat wij deze bestanden kunnen inlezen in jouw administratie.
Via onze support pagina tref je verdere informatie inzake het koppelen van je bankrekening.

Hoe gaat de eindejaarsverwerking in zijn werk?

Zodra wij alle financiële mutaties hebben verwerkt van een bepaald jaar, sturen wij je een overzicht van de cijfers. Indien wij mutaties hebben gezien, waarbij wij verdere informatie nodig hebben of waarbij wij ontbrekende facturen hebben geconstateerd, dan zullen wij dit in een overzicht communiceren. Dit doen we geregeld ook via je persoonlijke dashboard. Stel dat we een vraag hebben over een bepaalde bankboeking? Dan kunnen we direct de vraag gekoppeld aan de bankboeking aan je stellen, waardoor je dit direct kan inzien en nagaan.

De jaarcijfers worden pas definitief wanneer wij een akkoord hebben ontvangen en wanneer alle balansposten zijn verwerkt. We letten op derhalve elk balanspost dat van toepassing is. Denk bijvoorbeeld aan de afschrijvingen van inventaris en vervoermiddelen, checken van openstaande posten debiteuren en crediteuren, controleren van vraagposten en kruisposten, etc..

Verzorgt CijferExpert BV mijn belastingaangifte?

Ja, onze boekhouders, accountants en adviseurs verzorgen standaard per kwartaal de aangiftes Omzetbelasting voor jouw onderneming. Jaarlijks verzorgen wij de aangifte Inkomstenbelasting en Vennootschapsbelasting. Afhankelijk van je situatie en wensen kunnen we ook de aangiften van je partner of vennoten verzorgen.

Met welke vragen kan ik bij CijferExpert BV terecht?

Kort gezegd kan je met alle vraagstukken met betrekking tot je onderneming bij CijferExpert BV terecht. Onze adviseurs hebben expertise in met name financieel en fiscaal vlak, maar zullen je voor zo ver mogelijk ook helpen bij juridische en automatiseringsvraagstukken . Heb je een algemene vraag, dan is dit natuurlijk geheel kosteloos. Is het bedrijfs- of persoonsspecifiek dan gelden de tarieven in de algemene voorwaarden. Je kan hiervoor ook kiezen om adviesuren in te kopen bij je abonnement.

Kan ik adviesuren inkopen?

Ja, dat kan. Om je te kunnen voorzien van advies kan je vooraf deze uren alvast meenemen met je abonnement. Doe je dit, dan ben je voorzien van advies door experts voor de ondersteuning van je onderneming, tegen een vast bedrag per maand. Wanneer je de uren gebruikt is aan jou. De ingekochte uren zijn een boekjaar geldig en restitutie is niet mogelijk.

Biedt CijferExpert BV ook fiscaal advies?

Onze adviseurs beschikken over uitgebreide expertise wat we graag met je willen delen. Zo dienen de adviseurs van CijferExpert BV permanente educatie te volgen om enerzijds up to date te blijven en anderzijds de kwaliteit in onze diensten te waarborgen.

Vragen over je financiële administratie, belastingaangiften en jaarcijfers worden natuurlijk kosteloos voor je beantwoord. Deze zitten inbegrepen in je abonnement. We doen niet moeilijk over algemene vragen, deze worden tevens kosteloos per mail beantwoord.

Heb je een bedrijfsspecifieke of situatie afhankelijke vraag, of wil je een persoonlijke afspraak maken met een van onze adviseurs, dan berekenen wij de in de algemene voorwaarden opgenomen tarief aan je door. Je wordt hierover altijd vooraf op de hoogte gesteld. Zo voorkomen we onvoorziene verrassingen achteraf. Onder betaalde diensten voor advies vallen situaties waarbij wij meer informatie nodig hebben over je als persoon of onderneming om een maatwerk en voor jouw situatie passend advies uit te kunnen brengen.

Biedt CijferExpert BV ook externe software koppelingen?

Ja. YUKI werkt met verschillende partijen samen en kan je jouw software koppelen met YUKI. Zo kan je bijvoorbeeld je webshop, kassasysteem, facturatiesoftware, etc. koppelen met je administratie binnen YUKI. Op deze manier automatiseer je jouw boekhouding via onze handige koppelingen. Let wel dat bij bepaalde koppelingen je licentie dient te wijzigen. Dit kan kosten met zich meebrengen. Stel gerust je vraag, zodat je vooraf weet wat de mogelijkheden zijn.

Biedt CijferExpert BV ook oplossingen voor salarisadministratie?

Jazeker. Heb je personeel in dienst of ben je een DGA binnen je eigen onderneming? CijferExpert BV verzorgt je complete salarisadministratie tegen scherpe tarieven.

Kan CijferExpert BV de jaarrekening opmaken en deponeren?

Binnen al onze abonnementen wordt de KvK deponering van je B.V. op basis van een beperkte of verkorte jaarrekening verzorgd. Hiervoor hoef je dus niet extra te betalen.

Biedt CijferExpert BV een online facturatie module aan?

Ja, met onze online facturatie module kan je online factureren vanuit je boekhouding, efficiënter kan het niet! Facturen worden automatisch verwerkt en je kan je facturen elektronisch versturen.

Kan ik ook mijn eigen online facturatiesoftware koppelen met CijferExpert BV?

Werk je reeds met een ander online facturatie software? En wil je dit blijven gebruiken.  Check dan onze facturatie software koppelingen die wij hebben met diverse andere partijen. Check ook de website van je eigen facturatie programma, daar er constant nieuwe koppelingen worden gerealiseerd en ons overzicht niet altijd realtime up to date kan zijn. Zo kan je nog steeds efficiënt te werk gaan, en worden je facturen direct in je administratie geboekt. Hiervoor betaal je aanvullend een prijs van € 25,- per maand.