KENNISBANK STAPPENPLAN BANKKOPPELING

Stappenplan voor het koppelen van je zakelijke bankrekening aan Yuki

Wil je dat de transacties van je zakelijke bankrekening dagelijks worden bijgewerkt in je Yuki-omgeving? Dan kun je je bankrekening koppelen aan je boekhouding in Yuki. Hieronder vind je een stappenplan om dit te doen:

 1. Ga naar onze kennisbank en klik op de sectie ‘Banken’.

 2. Onder het kopje ‘Bankoppelingen’ vind je een lijst van banken die een bankkoppeling bieden. Kies je bank uit de lijst. 

 3. Volg de instructies in de uitleg of video en koppel je zakelijke bankrekening aan je Yuki-boekhouding. 

 4. Laat ons via e-mail weten dat je de bank hebt gekoppeld. 

 5. Wacht tot je een bericht van ons ontvangt dat de bankkoppeling werkt. 

 6. Ga opnieuw naar onze kennisbank en klik op de sectie ‘Banken’. 

 7. Omdat de koppeling niet direct werkt en er geen gegevens met terugwerkende kracht worden opgehaald, moet je onder het kopje ‘Afschriften downloaden (MT940)’ zijn. 

 8. Volg de instructies en download een MT940-bestand van de missende periode(s). Als je bijvoorbeeld op 13 maart de bankkoppeling aanvraagt en de boekhouding op 1 januari begint, dan mis je dus de bankgegevens van 1 januari t/m 13 maart. 

 9. Ga naar het kopje ‘Afschriften downloaden (PDF)’ en volg de instructies. Download een PDF-bestand per maand met begin- en eindsaldo van de missende periode(s). 

 10. Stuur de MT940- en PDF-bestanden naar je boekhouding. 

 11. Herhaal bovenstaande stappen voor je zakelijke spaarrekeningen (indien aanwezig).

Heb je hulp nodig bij het koppelen van je bankrekening of het downloaden van de afschriften? Dan kun je een online consult boeken waarin we je helpen om de stappen door te nemen. De kosten hiervoor bedragen € 100,- exclusief btw.